tirsdag den 9. juni 2015

Lækker fransk/spansk nougat - uden sukker

Fransk/Spansk Nougat smager jo fantastisk men er også en sukkerbombe. Men er sund version er faktisk ret
nem at lave selv - også uden tilsat sukker. Det var netop hvad jeg fik lavet idag og det smager jo himmelsk selvom det er en sund version. Den minder lidt om en blanding mellem fransk nougat og turron, som er en form for spansk nougat med mandler.

Denne version er høj på protein og sundt fedtstof fra mandlerne (pistacie nødder kan ligeledes anvendes) og lav på kulhydrater.

Mandel nougat - uden sukker
  • 60 gr IMO (specielt flydende masse/sirup, se her)
  • 40 gr vanilje proteinpulver
  • 20 gr mandler
IMO smeltes kort i microovnen (ca 15-20 sek). Vaniljepulver og groft hakkede mandler tilsættes og røres godt sammen. Skal evt æltes lidt. Form massen som en kvadratisk firkant med ca 1 cm tykkelse. Sæt på køl, så massen lige når at sætte sig (gerne et par timer, ellers kan den også bages med det samme).
Nougat massen klar til køling
Nougat pladen bages herefter i ovnen. Den grilles blot ganske kort på hver side ved høj/maks varme. Hold øje med ovnen, men ca et min på hver side, til den lige bliver lys brun på hver side.
Skæres ud i tern og køles af - hermed klar til servering !

Bagt nougat masse klar til udskæring

6 kommentarer:

  1. Ser så lækker ud :D og har lavet "dejen " der nu er på køl OG ævvvv min grill i ovnen vil ikke virke, så sidder her kl 22.30 og har glædet mig så meget og nu øvvv ;(

    SvarSlet
  2. Æv æv... Håber du fik dem lavet alligevel... Kan være de blir fine ved at du bager dem alm ved høj varme i kort tid....
    For de smager bare lidt bedre når de blir bagt.. Så får de den sprøde og lækre seje konsistens som fransk nougat.. 😄

    SvarSlet
  3. De blev bagt og nøøj hvor er de da alt for lækre :) Mange tak for den opskrift :)

    SvarSlet
  4. Ser rigtigt lækkert ud kan man bruge mandel mel I stedet for protein pulver :)

    SvarSlet
  5. Har ikke prøvet det, men måske det kan lade sig gøre. Så ville jeg nok tilsætte noget smag/sødt, da de ellers ikke kommer til at smage af så meget.. Proteinpulveret er nemlig med til at give dem smag..

    SvarSlet